Efter att ha läst ett reportage om ett Engelskt gruvmuseum i tidningen Grävaren (utgiven av Maskinskyddarna) så var vi några i föreningen som bestämde oss för att försöka besöka denna förening som samlar på maskiner samt restaurerar ett gammalt gruvområde med allt vad därtill hör.

Den 15 september så flög vi till Glasgow, där vi tog tåget till Penrith, som ligger ca 20 mil söder om Glasgow. Sen bytte vi transportmedel till buss som tog oss till en liten stad som heter Keswick. Där passade vi på att besöka ett museum som heter Cars of the Stars, som innehåller fordon som medverkat i olika filmer såsom ex: James Bond, Batman, Herbie samt TV-serier som: Starsky & Hutch och A-team, kul att se dessa bilar i
verkligheten.

Efter detta besök så tog vi en taxi till gruvmuséet som ligger mitt emot byn Threlkeld någon kilometer utanför Keswick. Väl på plats så blev vi mottagna av en samling mycket trevliga män med i mångt och mycket samma intressen som oss, dvs. gamla grävmaskiner, traktorer och liknande som gör livet värt att leva.